مواد موجود در عسل
عسل ماده ای فوق العاده شیرین بوده که مملو از انواع قندها، اسیدها و مواد معدنی است که توسط زنبوران عسل از شهد گیاهان مختلف جمع آوری و در داخل سلولهای مومی ( قاب یا شان ) ذخیره شده و با لایه ای از موم غیر قابل نفوذ نسبت به هوا و رطوبت پوشیده میشود و از سوی دیگر به همراه شهد جمع آوری شده موارد ذیل توسط زنبوران عسل ساز به داخل عسل وارد میشوند.
۱ . میکروارگانیسم هایی مانند مخمرها و ...
۲ . آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنلها و ...
۳ . دیاستاز های ( آنزیمها ) مختلف مانند آمیلاز ، ساکاراز و ...
۴ . پروتئین ها ، پرولین و ...
لازم به ذکر است برخی مواد از راه انتقال مستقیم از گیاه به عسل منتقل میشود و زنبور فقط حامل آنها میباشد ولی برخی مواد توسط زنبور ساخته میشود و به عسل افزوده میگردد .
با توجه به مطالب عنوان شده ، بعد از جمع آوری عسل از کندو ها در صورت فراهم شدن شرایط مناسب هر کدام از موارد مذکور ( مخمرها و آنزیمها و ....) شروع به فعالیت ویژه ای در عسل میکنند و تاثیراتی را بر کیفیت عسل میگذارند .